Biblioteka

Pagrindiniai mokyklos bibliotekos uždaviniai:

  • teikti ir derinti tradicines ir modernias paslaugas;
  • skatinti skaitymą ir ugdyti kūrybingumą bei vaizduotę, be kurių negali gyvuoti žinių visuomenė;
  • ugdyti moksleivių gebėjimą orientuotis informacijos šaltinių paieškoje, formuoti moksleivių informacinius ir skaitymo įgūdžius;
  • aprūpinti vartotojus jiems reikalinga literatūra.

Bibliotekoje nuolat rengiamos įvairios literatūrinės parodos, dirbamas kasdienis darbas su skaitytojais, siekiant sudominti knyga ( mokymas savarankiškai pasirinkti grožinę ir informacinę literatūrą, informavimas apie naujai gautas knygas, pokalbiai apie perskaitytas knygas, parodėlių komentavimas, aktyviausių skaitytojų paskelbimas), organizuojamos informacinės pamokėlės mokiniams. Stengiamasi bendradarbiauti su mokytojais, neužmirštant savišvietos ir žinių tobulinimo. Svarbią vietą bibliotekos veikloje užima fondo komplektavimas ir tvarkymas, administracinis darbas, darbas su vadovėlių fondu.


Darbuotoja - Laima Jucaitė, bibliotekininkė
Bibliotekos el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

NAUDOJIMOSI BIBLIOTEKA TAISYKLĖS

APRŪPINIMO VADOVĖLIAIS IR MOKYMO PRIEMONĖMIS TVARKOS APRAŠAS



ATSPĖK: iš kiek knygų buvo sukurta PASAKŲ EGLĖ mokyklos bibliotekoje?


Mokyklos bibliotekoje įžiebta PASAKŲ EGLĖ


KIEKVIENAS NORI TURĖTI VARDĄ arba TAI BENT BUVO VARDYNOS! 


Mokyklos bibliotekos konkursas „Lietuviškų raidžių paradas“


Bibliotekos konkurso „Mėgaukis skaitymu ir fotografuok“ baigiamasis etapas


BIBLIOTEKOS FONDAS


Nominacijų „Metų skaitytojas 2019“ įteikimas bibliotekoje

 

Pirmokams įteikti SKAITYTOJŲ PAŽYMĖJIMAI

 

ŠVIESOS IR ŽODŽIO ŠVENTĖ mokyklos bibliotekoje

 

Naujos knygos

Nuo strėlės iki knygos


Nuotaikingai paminėta tarptautinė vaikų knygos diena

 

Integruotos pamokos mokyklos bibliotekoje

 

Išrinktas KNYGŲ SKIRTUKAS 2018



Dovanokime knygų mokyklos bibliotekai!


Edukaciniai užsiėmimai mokyklos bibliotekoje „Ar žinai savo vietovės, mokyklos istoriją?“

BIBLIOTEKOS FONDAS

 

Bibliotekos konkursas „Išrinkime Šiaurės meškutei vardą“

Knygų kalėdos

 

MOKYKLOJE ŠĖLO PIRATAI

 

Išrinkome Metų knygą 


Valio! Biblioteka laimėjo KNYGŲ VAIKAMS PENKETUKĄ!


Laimėta I-oji vieta respublikiniame konkurse, skirtame „Bibliotekų  metams”


BIBLIOTEKOS NAUJIENOS

Knygų, gautų 2016-05-05 iš Labdaros ir paramos fondo „Auginame ateitį“ (pagal projektą Knygnešiai 2016), s ą r a š a s


Vaikai ir internetas

 

Bibliotekos fondas


Knygiukams išrinkti vardai

 

Tarptautinis projektas „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2015“


Svečiuose pas muminukus


Nesiliaukime skaitę

Naujos knygos

Pirmokai – naujieji bibliotekos skaitytojai

Bibliotekoje lankėsi antrokai

Tarptautinis projektas  „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“


2013-2014  mokslo metų pradžioje mokyklos biblioteka pasipildė dovanotomis knygomis

 

2012-10-31 inventorizacijos duomenimis, bibliotekos fonde yra:

knygų - 7396 vnt. už 48668,59 Lt

vadovėlių - 4803 vnt. už 86562,88 Lt

Vien iš Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo nuo 2001 metų gauta virš 2000 knygų už daugiau nei 20 tūkstančių litų. Fondo dėka biblioteka gali didžiuotis puikiais informaciniais-pažintiniais leidiniais bei vertingais grožinės literatūros kūriniais.

 

 
Naujųjų technologijų panaudojimas bibliotekos darbe

Bibliotekos skaitytojai jau turbūt pamiršo laikus, kai išduodamas knygas bibliotekininkė ranka įrašydavo į skaitytojo formuliarą. Jau kelinti metai dokumentai išduodami naudojant kompiuterizuotą informacinę sistemą.

Mokyklų bibliotekų informacine sistema „MOBIS“ susidomėta 2004 metais, kai buvo skelbiami pirmieji kursai bibliotekininkams. Tais metais bibliotekininkė Laima Jucaitė dalyvavo 2 dienų kursuose Šiaulių universitete, kurių metu susipažino su programos galimybėmis, privalumais ir trūkumais, o 2005 metais išvykusi į 5 dienų kursus Vilniuje (kursus organizavo Pedagogų profesinės raidos centras), grįžo su „MOBIO“ programa (versija 1.66, kuri vėliau buvo atnaujinta).

Programa pradėta diegti 2006 m., bibliotekai gavus kompiuterį ir įvedus internetą, o 2007 metais įsigijus brūkšninių kodų skaitytuvą ir lipdes, reikalingus darbui su „MOBIU“, pradėtas elektroninis knygų katalogavimas.

Nuo 2008 metų knygos išduodamos kompiuterizuotai, o nuo 2010 metų – ir mokykliniai vadovėliai.

 

2009 m. dalyvavome projekto „Mokyklų bibliotekų darbuotojų kompetencijos tobulinimas, taikant šiuolaikines priemones“ veikloje „Mokyklų bibliotekų darbuotojų, dirbančių su informacine sistema MOBIS, konsultavimas“. Konsultacijos buvo vykdomos Švietimo portale mokyklų bibliotekų darbuotojų bendradarbiavimo aplinkoje. Prisijungus prie mokyklų bibliotekų darbuotojų bendradarbiavimo aplinkos, pateikinėti klausimai, bendrauta ir bendradarbiauta su kitų bibliotekų darbuotojais.

                                    

Programa „Skaitančios mokyklos“

Visa Lietuva skaito vaikams. Skaitykime vaikams 20 minučių per dieną. 

Mokyklos biblioteka, palaikydama LPF Mažojo Princo fondo iniciatyvą VISA LIETUVA SKAITO VAIKAMS (iniciatyvos šūkis - „Skaitykime vaikams 20 minučių per dieną. Kiekvieną dieną!“), pakvietė mokinius, mokytojus, vaikų tėvelius nuo 2013 metų dalyvauti fondo sukurtoje programoje „Skaitančios mokyklos“. Vienas iš pagrindinių programos tikslų – propaguoti skaitymo kultūrą, skatinti augančios kartos domėjimąsi knygomis, taikant kasdienio skaitymo balsu metodą.

MŪSŲ MOKYKOJE PAGRINDINIAI PROGRAMOS DALYVIAI – PRADINĖS KLASĖS, KURIOS ĮSIPAREIGOJO REGULIARIAI SKAITYTI TEKSTUS (15-20 minučių per dieną skaitoma balsu mokiniams).

Kiekvieną dieną garsiai skaitydami vaikams, auginsime žmones, turinčius žinių ir vaizduotę, gebančius mąstyti ir skirti gėrį nuo blogio. Tai veiksmingas bendravimo su vaikais būdas, siekiant paskatinti juos skaityti pačius ir tapti tikrais skaitytojais.

Plačiau apie programą: www.vlsv.lt

Mūsų mokykla – „skaitanti mokykla“

Pradėjus įgyvendinti programą „Skaitančios mokyklos“, nuo 2013 metų sausio mėn. pradinių klasių mokiniai kiekvieną dieną mėgaujasi įvairių kūrinių klausymu. Jau antras mėnuo kasdien skaitomos knygos vaikams. Pirmosiomis savaitėmis tekstus skaityti pradėjo klasių mokytojos: Ona Balčiūnienė, Dalė Gedmontienė, Sondra Sinkevičienė, Vilija Mikučauskienė, Ilona Glodenienė, mokytojos padėjėja Lina Vaitkienė ir mokyklos bibliotekininkė Laima Jucaitė. Iš jų vaikai išgirsta daug įdomių, nuotaikingų, pamokančių istorijų ir pasakų.

Įsibėgėjus programos vykdymui, vis drąsiau įsijungia ir kitų dalykų mokytojai bei mokinių tėvai. Anglų kalbos mokytoja Sigita Puzinienė pradinukams skaitė užburiančias Kosto Kubilinsko eiliuotas pasakas, lietuvių kalbos mokytoja Kristina Andriulevičienė supažindino su Šarlio Pero pasakomis. Su antrokais bendravo ir knygelę skaitė tikybos mokytoja Daiva Gailiūtė, pirmokėliai klausėsi logopedės Idilijos Labenskienės skaitomos pasakaitės, o ketvirtokai klausėsi ištraukos iš Simono Daukanto Raštų, kurią skaitė kūno kultūros mokytojas Vacys Rimkus. Fizikos mokytoja Vaida Lideikienė sudomino vaikus Astridos Lindgren kūriniais.

Pas vaikus, nešini pasakų knygomis, apsilankė trečiokės Emilijos tėtis Darius Antanavičius, ketvirtokės Ramintos mama Genutė Kontautienė. Ketvirtokės Amandos mama Vilija Jakovlevienė atsinešė ir perskaitė savo kūrybos eilėraščių, sukurtų dar tais laikais, kai ji pati buvo moksleivė. Vaikams įsiminė eilėraštis „Tomas“. O antroko Dariaus mama Diana Kairytė ne tik paskaitė mokiniams, bet ir padovanojo bibliotekai dvi knygas.

Mokinukai ne tik išklauso kūrinius, bet ir aptaria juos, pasidalina įspūdžiais, sužino apie įvairius autorius, pabendrauja su suaugusiais, kurie skaito tekstus. Dėkojame tiems, kurie skaito ir tikimės, kad ateityje gražią iniciatyvą palaikys vis daugiau mokyklos darbuotojų ir tėvelių. Kviečiame ateiti ir paskaityti vaikams!

Programos lyderis - mokyklos bibliotekininkė Laima Jucaitė

   
Mokyklos biblioteka vėl praturtėjo.

 

 

Kontaktai

Šiaulių r. Drąsučių mokykla
Melioratorių g. 17, Drąsučiai
Kuršėnų kaimiškoji sen.
LT-81106 Šiaulių r.
Kodas 190059565
Tel. (8 41) 37 62 24, (8 62) 09 11 64
E. paštas  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Svetainę sukūrė ir administruoja informacinių technologijų
mokytoja Audronė Sirvydienė

 

JoomShaper